Byrån för solo- och mikroföretag!

Alla borde ha en F-skattsedel!

Jag tycker verkligen att alla borde ha en F-skattsedel. Tyvärr är ju inte det sociala skyddsnätet riktigt kompatibelt med att vara företagare, och det avskräcker nog många.
Min tanke bakom att alla borde ha en F-skattsedel är att det finns så mycket ”småjobb” där ute. Såna saker som behöver göras, men som man inte vill anställa någon att göra. Det där som många kallar surdegar. Tänk om fler hade F-skattsedel! Då kan man annonsera ut sina surdegar och få hjälp av någon under en kort tid. Fungerar inte samarbetet så avslutar man det enkelt. Fungerar det bra så kan man arbeta vidare tillsammans. Det ställs högre krav på den som tar på sig jobben. Man måste visa att man kan det man gör och inte missköta sig. Dåliga rykten sprids snabbt.

Jag tycker mig se en viss förändring hur man arbetar nu. Man jobbar mer i projekt och skapar samarbeten mellan små företag. Man jobbar tillsammans, fast ändå var och en för sig. Det verkar inte vara så viktigt att anställa utan man söker efter andra att samarbeta med. Detta samarbete kräver en F-skattsedel.

Det är klart att det finns högre krav på den som har F-skattsedeln. Man måste själv se över sina försäkringar och sitt pensionssparande (kanske man får göra ändå, beroende på var man jobbar). Man måste själv se till att man tar rätt betalt och att man får betalt. Sen alla regler, lagar, bokföring och deklaration. Tur att det finns hjälp att få inom alla dessa områden!

Själv kan jag bara säga att jag älskar min F-skattsedel! Den ger mig en mängd möjligheter som jag inte hade haft om jag bara hade A-skattsedel (dvs bara vara anställd).
Jag har inte heller målet att anställa i mitt företag, jag söker hellre efter samarbeten tillsammans med andra företagare.

Kommentarer är stängda.